Anna Ortega arquitectura tècnica Anna Ortega arquitectura tècnica

10 RECOMANACIONS PER GESTIONAR LA TEVA REFORMA – cinquè pas (3 pressupostos)

Ja saps que vols reformar, saps els diners amb els que comptes per realitzar les obres (deixant a banda la bossa per a imprevistos). Tens el projecte realitzat i has decidit que les obres, o part d’elles les executarà algú per tu, és el moment de… aconseguir 3 pressupostos per la reforma.

 

5. DEMANAR COM A MÍNIM 3 PRESSUPOSTOS

Si tens un projecte tècnic realitzat, et seran de gran ajuda els amidaments que incorpora. Els amidaments, com has vist a l’apartat anterior, són com la teva llista de la compra, hi diu el que has de comprar, de quina qualitat i la quantitat.

El que has de comprar ho diuen les partides, ja que no és el mateix una rajola blanca de 20x20cm que una peça de gran format d’ 1x1m, per tant, les partides han de ser precises i detallades. Aquestes partides, a banda de dir-te el què, també et diuen les quantitats, que venen expressades en diferents unitats. Les unitats poden ser metres, metres quadrats, metres lineals, hores…

Si és així i disposes dels amidaments, demana a les empreses constructores que únicament valorin les partides dels amidaments. Això t’ajudarà a poder comparar un pressupost amb l’altre, ja que tindràs la certesa de que estan contant les mateixes coses, de la mateixa qualitat i mateixes unitats.

Si no tens amidaments ni projecte, t’hauràs d’assegurar d’explicar correctament l’abast i característiques de l’obra a les persones que el realitzin i assegurar-te que els pressupostos que t’aportin estiguin molt ben detallats i desglossats. Una vegada et donin els diferents pressuposts hauràs d’intentar generar un comparatiu. Possiblement et trobaràs que una empresa t’inclou el sòcols amb la partida de parquet i una altre ho valora a banda. Una empresa et valora les rajoles amb preu m2 de peça i una altre et determina el model concret. Una constructora et valora en partida a l’alça les feines sense especificar metratge i l’altre en m2…

Els amidaments

Tu pots tenir en ment una idea super clara quan l’expliques a l’empresa que et valorà les obres, però aquesta pot entendre-ho d’una altre manera. I no és fins que inicies l’obra quan te n’adones que el que estan fent no és el que volies. Possiblement ni tu t’hagis explicat malament ni l’empresa que ha valorat les feines ho ha entès de manera incorrecta. Simplement ha fallat la comunicació.

Al tenir un projecte amb amidaments, cada contractista que valori les obres de reforma, rehabilitació o obra nova. Ho farà d’una manera objectiva i per tant podràs realitzar un comparatiu entre els diferents pressupostos que t’aportin. I sobre tot saber que la teva llar tindrà l’aspecte que t’havies imaginat abans de començar les feines.

Si has aconseguit que com a mínim 3 empreses t’hagin aportat pressupostos per la reforma i t’hagin valorat les mateixes partides… Estàs d’enhorabona! No és una tasca fàcil.

Ara cal decidir-se per un pressupost, tenint en compte que si hi ha discrepàncies elevades entre ells cal anar amb compte i preguntar el motiu abans d’escollir. Recorda que no tot és el preu! També són les garanties que et puguin oferir, la durada de les obres, que aquella empresa et vingui recomanada per algú de confiança, el seguiment que et puguin donar. També altres serveis com acompanyament a escollir acabats, tipus de contracte…

Si estàs pensant en reformar la teva llar, necessites els amidaments o ja has aconseguit tenir el comparatiu i no saps per qui decidir-te et puc ajudar. Sembla que no, però aquestes feines a algunes ens agraden!

Share Post :

More Posts

Deja una respuesta