Anna Ortega arquitectura tècnica Anna Ortega arquitectura tècnica

FELIÇ 2020

Sóc de les que comença el curs al setembre i l’acabo quan puc, quan vull o quan el cos m’ho demana, algun avantatge havia de tenir ser autònoma! 

Al setembre és realment quan miro enrere, faig balanç de l’any i hem planifico.

Tot i això fa unes setmanes vaig rebre per correu la revista de l’últim trimestre del Col·legi d’Aparelladors/es, Arquitectes Tècnics/ques i Enginyers/es d’Edificació de Barcelona, i hem va sorprendre per que no va arribar embolcallada en plàstic com sempre, sinó que ho feia en un sobre de paper i amb un separador a la pàgina 33.

La meva sorpresa en obrir la revista just per allà, va ser que hem vaig trobar!

L’article de L’INFORMATIU (és com es diu la revista), escrit per la periodista Maite Baratech, és titula “les dones, en segon pla a la construcció”. Es tracta d’un article realitzat a partir del debat intercol·legial que es va realitzar al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, moderat per Sandra Bestraten, i com a ponents Zaida Muxí, Elisenda Bonet  i una servidora. El títol de l’article ja diu molt del seu contingut, així que no desvetllo gaire més i us animo a que llegiu l’article, resumeix molt bé l’estat actual del sector de la construcció. Us deixo aquí el link de la L’informatiu i el link del debat » el Rol de les dones prefessionals«.

En definitiva, rebre la revista m’ha servit per pensar que havia estat del meu 2019, i en resum puc dir que ha estat un any de visualitzar i concretar que hem motiva a seguir treballant cada dia.

Hem motiva la professió en si ja que per una banda hem permet desenvolupar la creativitat en molts aspectes i hem permet acompanyar en tot el procés a les persones a que construeixin les seves llars, les rehabilitin, les millorin o si més no assessorar-les per tal que puguin saber quin camí prendre.

En aquest repensar el que hem motiva, he vist que el sector de la construcció ha avançat molt en alguns aspectes tècnics, digitals, de seguretat… però en altres encara queda feina a fer, hem refereixo al paper que tenim les dones al sector de la construcció.

Sóc pesada, ho sé i sovint m’ho recorden… però no hem cansaré de repetir les dades fins que aquestes canviïn: les dones només representem un 9% al sector de la construcció.

A part de repetir-me, queixar-me i parlar-ne, he vist que també puc contribuir al canvi de la dada, i és per això que he estat el 2019 donant-li forma a laConstructora. Podeu trobar més informació sobre ella al lloc web. Tot i que si ho preferiu podeu veure’m en vídeo explicant que és al següent link , vídeo realitzat per Barcelona Activa , lloc on m´he format i li he donat forma al projecte, del qual vaig acabar el curs, amb el 1r Premi al millor Projecte. Curs del qual he sortit molt agraïda no només per la formació rebuda, sino també per l’acompanyament i per les 19 dones emprenedores que he conegut.

El 2019, per a mi ha estat un any de pensar, repensar, donar forma i crear en molts aspectes de la meva vida. El 2020, me’l prenc com un any de posar en pràctica i en marxa tot allò que fins ara ha estat només dins meu i a papers.

Feliç 2020!

Share Post :

More Posts

Deja una respuesta