Anna Ortega arquitectura tècnica Anna Ortega arquitectura tècnica

10 RECOMANACIONS PER GESTIONAR LA TEVA REFORMA – primer pas (planificació)

1. TENIR CLAR QUINA REFORMA VULL FER (PLANIFICACIÓ):

El primer que hem de saber qué volem fer, les implicacions i les conseqüències que te. És realment important definir la planificació de la reforma. Abans de començar el teu projecte definir l’abast del mateix. Quan parlo d’abast no hem refereixo a la zona de la llar, si no a les feines a realitzar.

És a dir, si  realment només vols canviar els mobles de la cuina, ho has de tenir clar des del principi. Pot passar que una vegada treguis els mobles, te n’adonis que les rajoles tenen forats a zones on no hi haurà mobles amb la nova disposició, que caigui o es trenqui alguna en retirar els mobles… Si realment només vols canviar els mobles pensa abans en possibles solucions pels imprevistos i  veure’t immers/a en una obra de major abast que no volies.

Per tant la meva recomanació és pensar, pensar i pensar, que és el que realment vols executar.

Saber el que vols reformar d’inici:

t’evitarà increments del pressupost no desitjats: tenir clars i planificats els treballs et permetrà dur un correcte seguiment del pressupost. Tot i això, a vegades poden sortir imprevistos com detectar que una biga presenta corrosió si estava oculta sota un cel ras, trobar-se un paviment hidràulic, bonic però per arreglar. Al retirar un paviment de rajoles no tan boniques… D’aquest tipus d’imprevistos en parlarem un altre dia.

t’evitarà que les obres s’eternitzin: quan et predisposes a fer una obra s’han de coordinar diferents oficis, tant de fusteria com de paleteria, instal·lacions…

Si només tenies previst el canvi de mobles de la cuina, però al final també fas les rajoles perquè a la part alta no posaràs res i has vist que han quedat forats de les fixacions dels mobles antics. Doncs entre que has tret els mobles i busques els serveis de paleteria, ja passen uns dies. I ara que ja has aconseguit que algú et tregui les rajoles,  detecten que les canonades estan en mal estat. I bé, ja que estàs, doncs acabes fent la instal·lació d’aigua nova… ara t’has de posar en contacte amb l’empresa d’instal·lacions i… ja han passat unes setmanes més i tu segueixes sense cuina.

Algunes tasques com la de canviar l’enrajolat ja es podrien haver previst d’inici. I si saps que la instal·lació d’aigua és d’origen i l’edifici és antic també pots preveure que l’estat de la mateixa no serà l’òptim.

t’evitarà esperes innecessàries per rebre materials: hi ha materials que poden trigar diverses setmanes entre la comanda i l’entrega, en especial les rajoles.

Si, se que costa decidir el color, la forma, la dimensió, i quan ja t’has decidit et diuen que trigaran 3 setmanes! I arribat aquest punt tens 2 opcions, esperar a que arribin i seguir menjant de taper reescalfat o tornar a mirar totes les rajoles del magatzem i t’auto-persuadeixes de que són més maques que les que havies triat abans.

et facilitarà saber la quantitat de material necessari: a vegades, sobre tot amb els materials d’acabat. Poden haver petites diferències en el color, textura… entre les diferents comandes. Si tens previst canviar el paviment de la cuina i acabes volent fer el de tota la casa. És possible que el color del paviment de la cuina fet en la primera comanda pugui variar lleugerament del de la segona comanda.

Preveure les conseqüències

Així que et recomano preveure les conseqüències de cada fase per evitar sorpreses econòmiques, de planificació i qualitat de la reforma.

I si creus que hi ha certes coses que se’t poden escapar, no dubtis en demanar assessorament.

Ara et toca a tu! Busca un lloc que t’inspiri, que et permeti concentrar-te i agafa paper i boli, o tablet, o llibreta i llapis o el que vulguis, però pensa i apunta!

Ja ho tens? Passa al  SEGON PAS !

Share Post :

More Posts

Deja una respuesta