Anna Ortega arquitectura tècnica Anna Ortega arquitectura tècnica

10 RECOMANACIONS PER GESTIONAR LA TEVA REFORMA – tercer pas (pressupost)

Ara que ja saps que vols fer la reforma, quin és aproximadament l’abast de les obres i si necessites algun permís per part de l’Ajuntament, cal… un pressupost.

3. ESTABLIR UN PRESSUPOST PER LA REFORMA

Ja et comences a imaginar la teva llar amb un vestit nou. Saps distingir els tipus de parquet i saps quins són aptes per a banys només al veure la seva classificació. Distingeixes les diferents tonalitats d’un mateix color de pintura… En definitiva, ja tens una idea molt propera del que vols.

Ara et toca aterrar, és aconsellable establir un pressupost, sabent de quins diners disposes o de quants en pots disposar. Aquest pressupost no només ha de contemplar els materials i la ma d’obra de les persones que intervinguin a l’execució de la mateixa. Sinó que també has de tenir en compte les taxes de l’Ajuntament, honoraris de projectista i direcció de les obres, taxes de la gestió de residus i transport i càrrega dels residus, mobles, electrodomèstics, impostos (IVA vigent…)… Cada reforma serà diferent i per tant tindrà associats uns costos o uns altres.

El teu topall econòmic

Saber quin és el teu topall econòmic per a les obres t’ajudarà a prioritzar i prendre decisions. Tan mateix és recomanable tenir a banda, una bossa de diners per a imprevistos.

A vegades pot passar que no preveies substituir la xarxa de sanejament (desaigües) del bany, i quan treus la banyera per posar-hi un plat de dutxa te n’adones que s’ha de modificar el recorregut de les canonades. Això suposarà un increment del pressupost. Que si no el tens previst i s’uneix a que t’arriba un catàleg de mobles a la bústia on veus unes estanteries i unes saboneres que conjunten amb les rajoles del bany i si no les compres ara et quedaràs sense… i t’agafen els nervis i acabes un dissabte a la tarda fent cua amb el carro ple d’espelmes, plantes i un munt de coses que ni t’havies plantejat mai abans però que eren tan “necessàries’’…

Per tant, et recomano que recordis quin és el teu pressupost desitjable i deixa a banda una bossa per a imprevistos.

Més endavant afegiré informació de com demanar pressupostos, però encara et queda algun pas! QUART PAS

* Les fotos que acompanyen els textos acostumen a ser d’obres on hi he participat. En concret aquesta correspon a una rehabilitació integral a Blanes, de la qual Estudi Nus és projectista. Més fotos i informació del projecte  AQUÍ

Share Post :

More Posts

Deja una respuesta